Vejce pečená se sýrem a salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám měkký
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 302.3 mg
  • Draslík 151.8 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymažeme máslem 4 zapékací misky, na dno položíme slabé plátky sýra, na kostičky nakrájený salám a rozklepneme vejce. Žloutek nám musí zůstat celý.

  • 2

    Rozmícháme smetanu se solí a pepřem, přelejeme připravenou směs v každé misce.

  • 3

    Povrch posypeme zbylým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě do roztavení sýra.

  • 4

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu