Telecí řezy Harrach

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Rýže dušená
  • 100 g Kompot brusinkový
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1.5 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 955 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 209.3 mg
  • Draslík 713.5 mg
  • Vláknina 4757.5 mg
  • Vitamín A 4757.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme z kýty plátky, opečeme je prudce po obou stranách a klademe na talíř.

  • 2

    Pak do zbylého tuku přidáme kus másla, lehce zaprášíme moukou, osmahneme a vaříme dokud se nám tuk nezačne oddělovat od šťávy.

  • 3

    Vytřeme zbylým máslem zapékací mísu a dáme do ní vařenou rýži smíchanou s nakrájenými žampiony a opečené plátky masa. Povrch poklademe citronem nakrájeným na kolečka a brusinkama.

  • 4

    Přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby.

  • 5

    Zvlášť podáváme šlehačku a šťávu v omáčníku.

Komentáře k receptu