Telecí řezy Harrach
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 955 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 76 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 209.3 mg
- Draslík 713.5 mg
- Vláknina 4757.5 mg
- Vitamín A 4757.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme z kýty plátky, opečeme je prudce po obou stranách a klademe na talíř.
-
2
Pak do zbylého tuku přidáme kus másla, lehce zaprášíme moukou, osmahneme a vaříme dokud se nám tuk nezačne oddělovat od šťávy.
-
3
Vytřeme zbylým máslem zapékací mísu a dáme do ní vařenou rýži smíchanou s nakrájenými žampiony a opečené plátky masa. Povrch poklademe citronem nakrájeným na kolečka a brusinkama.
-
4
Přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby.
-
5
Zvlášť podáváme šlehačku a šťávu v omáčníku.