Hovězí roštěnky dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 1658.6 mg
  • Vláknina 32194.1 mg
  • Vitamín A 32194.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuk - lůj odstraníme z masa.

  • 2

    Oloupanou a nakrájenou cibuli a petržel zpěníme na tuku. Nařízneme maso, naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, dáme k základu, přidáme nakrájenou mrkev na kolečka, zrnka pepře a osolíme.

  • 3

    Dusíme pod pokličkou.

  • 4

    Občas podléváme vodou a dusíme, dokud není maso měkké.

Komentáře k receptu