Jehněčí kýta se zapečenými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1501 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 103 g
- Sodík 1742 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 35835 mg
- Draslík 1607.2 mg
- Vláknina 11149.8 mg
- Vitamín A 11149.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu očistíme, vykostíme a svážeme kuchyňským provázkem. Osolíme a uložíme do chladu.
-
2
Troubu předehřejeme na 200C.
-
3
V pekáči rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme oloupané cibulky, neoloupaný česnek, zlehka osolíme a obalíme v oleji.
-
4
Vložíme do trouby, teplotu snížíme na 170C a pečeme cca 30min. Poté maso vyjmeme, odstraníme provázek a necháme odpočívat zakryté alobalem. Cibulky a česnek vyjmeme a uchováme teplé.
-
5
Do pekáče nasypeme rajčata rozkrojená na čtvrtiny a pečeme cca 15min.
-
6
Do zapékacích misek navrstvíme brambory nakrájené na velmi tenké plátky, slaninu na nudličky a opět brambory. Zalijeme bujónem a rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a zapečeme cca 20min v troubě rozehřáté na 170C.
-
7
Na talíře rozložíme prohřátá rajčata s cibulkami, plátek masa a stroužek česneku a přelijeme šťávou. Brambory podáváme zvlášť.