Jehněčí kýta se zapečenými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 300 g Cibulka jarní
  • 250 g Pancetta
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1501 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 1742 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 35835 mg
  • Draslík 1607.2 mg
  • Vláknina 11149.8 mg
  • Vitamín A 11149.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu očistíme, vykostíme a svážeme kuchyňským provázkem. Osolíme a uložíme do chladu.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    V pekáči rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme oloupané cibulky, neoloupaný česnek, zlehka osolíme a obalíme v oleji.

  • 4

    Vložíme do trouby, teplotu snížíme na 170C a pečeme cca 30min. Poté maso vyjmeme, odstraníme provázek a necháme odpočívat zakryté alobalem. Cibulky a česnek vyjmeme a uchováme teplé.

  • 5

    Do pekáče nasypeme rajčata rozkrojená na čtvrtiny a pečeme cca 15min.

  • 6

    Do zapékacích misek navrstvíme brambory nakrájené na velmi tenké plátky, slaninu na nudličky a opět brambory. Zalijeme bujónem a rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a zapečeme cca 20min v troubě rozehřáté na 170C.

  • 7

    Na talíře rozložíme prohřátá rajčata s cibulkami, plátek masa a stroužek česneku a přelijeme šťávou. Brambory podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu