Sýrové koblížky smažené
Suroviny
- 35 g Máslo čerstvé
- 75 g Sýr Ementál (Primátor)
- 70 g Sýr Parmezán
- 100 g Strouhanka
- 150 g Mouka polohrubá
- 500 ml Olej stolní
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Muškátový květ
- 0.5 l Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1136 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 104 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 368.9 mg
- Draslík 89.7 mg
- Vláknina 2695.1 mg
- Vitamín A 2695.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmícháme z mouky a mléka hladké těsto ve varné míse. Přidáme tuk, parmezán, sůl, papriku a muškátový květ.
-
2
Mísu dáme do vodní lázně, hmotu za stálého míchání vaříme a potom necháme vychladnout.
-
3
Vmícháme žloutky, mísu dáme do vodní lázně a necháme provařit.
-
4
Nakrájený ementál vmícháme do horké hmoty.
-
5
Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme hmotu a necháme vychladnout.
-
6
Vykrajujeme tvořítkem kolečka, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
-
7
Osmažíme po obou stranách ve větším množství oleje.