Roštěnky s bramborami v pikantní salse
Suroviny
- 700 g Brambory
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 ks Ančovičky konzervované
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1990 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 109.5 mg
- Draslík 1461.9 mg
- Vláknina 10321.8 mg
- Vitamín A 10321.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednotlivé plátky roštěné dobře naklepeme a vložíme do marinády smíchané z worcesterské omáčky, oleje, hořčice, soli a pepře. Necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
-
2
Mezitím připravíme salát. Brambory uvaříme zcela doměkka a ještě teplé promícháme se zálivkou smíchanou ze všech uvedených surovin. Cibulky, česnek, petrželku, kapary a ančovičky nejdřív nasekáme, cibulky najemno nakrájíme.
-
3
Maso zprudka ogrilujeme z obou stran, zabalíme do alobalu a necháme 10min odpočinout.
-
4
Podáváme s bramborami a se šťávou z pečení.