Roštěnky s bramborami v pikantní salse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1990 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 1461.9 mg
  • Vláknina 10321.8 mg
  • Vitamín A 10321.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednotlivé plátky roštěné dobře naklepeme a vložíme do marinády smíchané z worcesterské omáčky, oleje, hořčice, soli a pepře. Necháme půl hodiny odpočinout v lednici.

  • 2

    Mezitím připravíme salát. Brambory uvaříme zcela doměkka a ještě teplé promícháme se zálivkou smíchanou ze všech uvedených surovin. Cibulky, česnek, petrželku, kapary a ančovičky nejdřív nasekáme, cibulky najemno nakrájíme.

  • 3

    Maso zprudka ogrilujeme z obou stran, zabalíme do alobalu a necháme 10min odpočinout.

  • 4

    Podáváme s bramborami a se šťávou z pečení.

Komentáře k receptu