Polévka zelná s vepřovým a telecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 22 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 416.4 mg
- Vláknina 657.5 mg
- Vitamín A 657.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlíme opláchnuté bílé zelí, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout. Uvolníme a odřízneme 6 velkých listů.
-
2
Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli a osmahneme mleté maso.
-
3
Necháme vychladnout a vmícháme vejce a petrželku.
-
4
Osolíme a opepříme.
-
5
Na zelné listy rozetřeme masovou hmotu, svineme listy a klademe těsně vedle sebe do kastrolu.
-
6
Zbylé zelné listy nakrájíme a nasypeme na závitky.
-
7
Bílým vínem zakapeme a dáme na 200 stupňů zapéct do trouby na 45 minut.
-
8
Pečeme dozlatova, zalijeme hovězím vývarem a podáváme horké.