Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 65 g
- Sodík 4955 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 265 mg
- Draslík 1221.7 mg
- Vláknina 5916.5 mg
- Vitamín A 5916.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí jazyk omyjeme, vložíme do vroucí vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Cca 30min před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list a cibuli.
-
2
Hotový jazyk ponoříme krátce do studené vody, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.
-
3
Na omáčku prolisujeme sardele a polovinu z nich smícháme s máslem. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí. Zaprášíme moukou a orestujeme.
-
4
Zalijeme vývarem, cca 20min povaříme a scedíme. Přidáme smetanu, sardelové máslo a citronovou šťávu.
-
5
Maso rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou s libovolnou přílohou.