Benátská postní polévka
Suroviny
- 60 g Nudle vaječné
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Petržel kořen
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Rýže loupaná
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 118.6 mg
- Draslík 682.3 mg
- Vláknina 13828.3 mg
- Vitamín A 13828.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme, očistíme a na nudličky nakrájíme zeleninu.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a petrželku, promícháme a krátce osmahneme.
-
3
Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a dopoloměkka vaříme.
-
4
Rozšleháme se smetanou a pažitkou žloutek a nalijeme do odstavené polévky.
-
5
Již nevaříme.
-
6
Posypeme parmazánem a podáváme.