Benátská postní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Nudle vaječné
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 118.6 mg
  • Draslík 682.3 mg
  • Vláknina 13828.3 mg
  • Vitamín A 13828.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme, očistíme a na nudličky nakrájíme zeleninu.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a petrželku, promícháme a krátce osmahneme.

  • 3

    Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a dopoloměkka vaříme.

  • 4

    Rozšleháme se smetanou a pažitkou žloutek a nalijeme do odstavené polévky.

  • 5

    Již nevaříme.

  • 6

    Posypeme parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu