Zelňačka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Tuk
  • 500 g Vepřová uzená plec
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Zelí bílé - sterilizované
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1266 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 82.1 mg
  • Draslík 299.6 mg
  • Vláknina 6487 mg
  • Vitamín A 6487 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém tuku osmahneme nakrájenou cibuli.

  • 2

    Zalijeme vodou, přidáme uzené maso a hřebíček a doměkka vaříme.

  • 3

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky.

  • 4

    Maso z polévky vyndáme, vložíme do ní zeleninu a doměkka uvaříme.

  • 5

    Maso nakrájíme na nudličky a dáme zpět do polévky.

  • 6

    Přidáme zázvor a pepř a osolíme.

Komentáře k receptu