Slezské pirohy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 33 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 75.3 mg
- Draslík 1253 mg
- Vláknina 19352.5 mg
- Vitamín A 19352.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme. Přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Vmícháme utřený česnek a asi třetinu nasekaných škvarků.
-
2
Těsto rozválíme na plát o tloušťce cca 5mm a nakrájíme na čtverce nožem nebo rádýlkem. Poklademe zbytkem škvarků, okraje potřeme vejcem, přeložíme do trojúhelníků a přitiskneme.
-
3
Pirohy osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji a podáváme teplé s kysaným zelím.