Slezské pirohy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 150 g Vepřové škvarky
  • 400 g Zelí kysané
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 75.3 mg
  • Draslík 1253 mg
  • Vláknina 19352.5 mg
  • Vitamín A 19352.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme. Přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Vmícháme utřený česnek a asi třetinu nasekaných škvarků.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát o tloušťce cca 5mm a nakrájíme na čtverce nožem nebo rádýlkem. Poklademe zbytkem škvarků, okraje potřeme vejcem, přeložíme do trojúhelníků a přitiskneme.

  • 3

    Pirohy osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji a podáváme teplé s kysaným zelím.

Komentáře k receptu