Silná masová polévka
Suroviny
- 500 g Hovězí oháňka
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Vepřové nožičky
- 2 ks Telecí nožičky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5764 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 561 g
- Sodík 2730 mg
- Bílkoviny 488 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 2375.6 mg
- Draslík 5337.5 mg
- Vláknina 28942 mg
- Vitamín A 28942 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 213.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do studené vody dáme maso a sůl a vaříme 2 hodiny.
-
2
Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření a vaříme doměkka.
-
3
Vyndáme maso, vykostíme, nakrájíme a dáme zpět do vývaru.
-
4
Přidáme nakrájenou zeleninu.
-
5
Rozšleháme žloutky se smetanou a přelijeme je hotovou polévkou.