Těstovinová frittata s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 498.8 mg
- Draslík 279.4 mg
- Vláknina 2654.8 mg
- Vitamín A 2654.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Promícháme je s prošlehanými vejci a nastrouhaným parmazánem.
-
2
Na pánvi vhodné i do trouby rozpálíme olej, nasypeme najemno nakrájenou cibuli a oloupaný stroužek česneku a zvolna smažíme dokud zelenina nezvláční.
-
3
Poté česnek vyjmeme, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a smažíme rovněž do změknutí.
-
4
Vmícháme špagetovou směs, ochutíme solí a pepřem a zahříváme cca 15 minut na mírném ohni až frittata začne na okrajích zlátnout.
-
5
Vložíme na 5 minut do trouby s horním ohřevem nebo pod gril a necháme zezlátnout.