Těstovinová frittata s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 498.8 mg
  • Draslík 279.4 mg
  • Vláknina 2654.8 mg
  • Vitamín A 2654.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Promícháme je s prošlehanými vejci a nastrouhaným parmazánem.

  • 2

    Na pánvi vhodné i do trouby rozpálíme olej, nasypeme najemno nakrájenou cibuli a oloupaný stroužek česneku a zvolna smažíme dokud zelenina nezvláční.

  • 3

    Poté česnek vyjmeme, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a smažíme rovněž do změknutí.

  • 4

    Vmícháme špagetovou směs, ochutíme solí a pepřem a zahříváme cca 15 minut na mírném ohni až frittata začne na okrajích zlátnout.

  • 5

    Vložíme na 5 minut do trouby s horním ohřevem nebo pod gril a necháme zezlátnout.

Komentáře k receptu