Flekovský guláš
Suroviny
- 200 g Cibule
- 50 g Křen
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Rajčata
- 15 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 1 g Kmín celý
- 1 g Majoránka
- 5 g Česnek
- 60 g Sádlo škvařené
- 750 g Hovězí maso přední
- 15 g Paprika mletá sladká
- 25 g Protlak rajčatový
- 600 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1299 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 741.3 mg
- Vláknina 5675.2 mg
- Vitamín A 5675.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání.
-
2
Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
-
3
Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme.
-
4
Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme.
-
5
Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.