Jemná tvarohová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Pažitka
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Žervé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 80 mg
  • Vláknina 3239.8 mg
  • Vitamín A 3239.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh, rozkrájená, oloupaná jablka bez jádřinců a smetanu rozmixujeme.

  • 2

    Omáčku dobře dochutíme, aby byla výrazně provoněná, nesmí ale převládat citronová kůra a sladká chuť.

  • 3

    Tuto omáčku podáváme vychlazenou k jemným masům.

Komentáře k receptu