Smetanová majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 447.8 mg
  • Draslík 109.3 mg
  • Vláknina 6119 mg
  • Vitamín A 6119 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 148.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku dáme mouku a zvolna přiléváme smetanu, aby se netvořily žmolky.

  • 2

    Osolíme, opepříme, přidáme žloutek, máslo a hrnek postavíme do vodní lázně. Mícháme tak dlouho, až začne majonéza houstnout. Asi 2 minuty povaříme.

  • 3

    Do vychladlé majonézy vmícháme citronovou šťávu, olej, podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.

Komentáře k receptu