Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 19 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 58.8 mg
- Draslík 298.6 mg
- Vláknina 5875.2 mg
- Vitamín A 5875.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme manga, od pecky odkrojíme dužinu a nakrájíme na kousky.
-
2
Sýr mascarpone a jogurt promícháme vidličkou, vmícháme mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou, příp. přidáme rum.
-
3
Do zapékací mísy vložíme mango i se šťávou. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla.
-
4
Uložíme do lednice, než budeme zapékat.
-
5
Na vysokou teplotu rozpálíme gril a ve velké zapékací míse grilujeme 5 minut dezert, dokud nezačne lehce hnědnout a slabě probublávat.
-
6
Necháme zchladnout a můžeme ozdobit mátou.