Salát ze slepičího masa s jogurtem
Suroviny
- 100 g Brambory
- 50 g Celer bulvový
- 200 g Jogurt bílý
- 50 g Mrkev kořen
- 300 g Slepice
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 408.6 mg
- Vláknina 3969.8 mg
- Vitamín A 3969.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené slepičí maso, vařené brambory a vařenou zeleninu nakrájíme na kousky. Přidáme hrášek, sůl, pepř a zakapeme citrónovou šťávou, promícháme.
-
2
Do jogurtu vmícháme olej, jemně nakrájenou cibuli, hořčici, sojovou omáčku a zelenou petrželku.
-
3
Jogurt zlehka promícháme se salátem, necháme uležet a podáváme.