Kuřecí salát s rýží
Suroviny
- 50 g Celer - nať
- 100 g Mrkev kořen
- 200 g Rýže dušená
- 100 g Žampiony - sterilované
- 200 g Kuře
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hrášek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 274 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 157.3 mg
- Draslík 923.1 mg
- Vláknina 18489 mg
- Vitamín A 18489 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 154.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené nebo pečené kuřecí maso, vařenou mrkev, papriky a žampióny nakrájíme, přidáme hrášek, drobně nasekanou petrželovou nať, vychladlou dušenou, sypkou rýži, sůl, pepř, olej a dle chuti citrónovou šťávu.
-
2
Promícháme a podáváme s hlávkovým salátem.