Pikantní rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 413.3 mg
- Vláknina 4762.8 mg
- Vitamín A 4762.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do hrnce s nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, vodu a vaříme 30 minut.
-
2
Z másla a mouky připravíme jíšku. Rajčatový vývar prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme.
-
3
Polévku můžeme zjemnit trochou smetany. Každou porci zdobíme nasekanou petrželkou.