Mléčná polévka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 269.8 mg
- Draslík 78.4 mg
- Vláknina 695.8 mg
- Vitamín A 695.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Do polévky přidáme sůl, bobkový list, ocet a mléko. Zvolna vaříme asi 30 minut.
-
2
Potom do polévky vlijeme po jednom vejce vyklepnutá do šálku a necháme je vařit, až ztuhnou bílky.
-
3
Polévku ihned podáváme, dokud jsou žloutky měkké.