Sýrovo-rajčatové suflé
Suroviny
- 45 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Parmezán
- 200 g Sýr Čedar
- 300 g Rajčata Cherry
- 375 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Hořčice
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 72 g
- Sodík 893 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 556.3 mg
- Draslík 421 mg
- Vláknina 1727.8 mg
- Vitamín A 1727.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 190C.
-
2
4 menší zapékací misky vymažeme máslem a do každé nasypeme trochu nastrouhaného parmazánu.
-
3
V kastrůlku rozpustíme zbytek másla, nasypeme mouku a mícháme až vznikne hladká hmota. Odstavíme a vlijeme horkou smetanu. Ochutíme solí a pepřem, vrátíme na sporák a mícháme dokud se hmota nezačne vařit.
-
4
Znovu odstavíme a postupně vmícháme žloutky, nahrubo nastrouhaný čedar, hořčici a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
-
5
Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek, poklademe rozpůlenými rajčátky, posypeme zbytkem parmazánu a pečeme cca 15min. Poté teplotu snížíme na 180C a pečeme dalších cca 5-10min až povrch zpevní.
-
6
Suflé podáváme horké.