Sýrovo-rajčatové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 g Sýr Čedar
  • 300 g Rajčata Cherry
  • 375 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 556.3 mg
  • Draslík 421 mg
  • Vláknina 1727.8 mg
  • Vitamín A 1727.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190C.

  • 2

    4 menší zapékací misky vymažeme máslem a do každé nasypeme trochu nastrouhaného parmazánu.

  • 3

    V kastrůlku rozpustíme zbytek másla, nasypeme mouku a mícháme až vznikne hladká hmota. Odstavíme a vlijeme horkou smetanu. Ochutíme solí a pepřem, vrátíme na sporák a mícháme dokud se hmota nezačne vařit.

  • 4

    Znovu odstavíme a postupně vmícháme žloutky, nahrubo nastrouhaný čedar, hořčici a nakonec sníh ušlehaný z bílků.

  • 5

    Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek, poklademe rozpůlenými rajčátky, posypeme zbytkem parmazánu a pečeme cca 15min. Poté teplotu snížíme na 180C a pečeme dalších cca 5-10min až povrch zpevní.

  • 6

    Suflé podáváme horké.

Komentáře k receptu