Bažant pečený se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Bažant obecný
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Nové koření mleté
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 97102 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 156.5 mg
  • Draslík 1395.1 mg
  • Vláknina 14235.8 mg
  • Vitamín A 14235.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanta oškubeme, řádně očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Protkneme jej proužky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a na tomto základě bažanta opečeme. Následně k němu přidáme koření, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení bažanta přeléváme šťávou a dle potřeby mírně podléváme.

  • 3

    Jakmile je bažant upečený, vyjmeme jej, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme.Do šťávy přidáme na plátky nakrájené žampióny podušené na kousku másla. Šťávu krátce povaříme.

  • 4

    Jako přílohy podáváme brambory, brusinky a kompot.

Komentáře k receptu