Bažant pečený se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 30 g
- Sodík 97102 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 156.5 mg
- Draslík 1395.1 mg
- Vláknina 14235.8 mg
- Vitamín A 14235.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanta oškubeme, řádně očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Protkneme jej proužky slaniny a osolíme.
-
2
Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a na tomto základě bažanta opečeme. Následně k němu přidáme koření, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení bažanta přeléváme šťávou a dle potřeby mírně podléváme.
-
3
Jakmile je bažant upečený, vyjmeme jej, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme.Do šťávy přidáme na plátky nakrájené žampióny podušené na kousku másla. Šťávu krátce povaříme.
-
4
Jako přílohy podáváme brambory, brusinky a kompot.