Bažant pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1197 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 64 g
- Sodík 97242 mg
- Bílkoviny 134 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 422.8 mg
- Draslík 1710.1 mg
- Vláknina 10485.8 mg
- Vitamín A 10485.8 mg
- Vitamín B6 3.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanta oškubeme, řádně očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Protkneme jej proužky slaniny a osolíme.
-
2
Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a na tomto základě bažanta opečeme. Následně k němu přidáme koření, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení bažanta přeléváme šťávou a dle potřeby mírně podléváme.
-
3
Jakmile je bažant upečený, vyjmeme jej, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a povaříme.
-
4
Jako přílohy podáváme brambory, brusinky a kompot.