Bažant pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Bažant obecný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Nové koření mleté
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1197 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 97242 mg
  • Bílkoviny 134 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 422.8 mg
  • Draslík 1710.1 mg
  • Vláknina 10485.8 mg
  • Vitamín A 10485.8 mg
  • Vitamín B6 3.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanta oškubeme, řádně očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Protkneme jej proužky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a na tomto základě bažanta opečeme. Následně k němu přidáme koření, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení bažanta přeléváme šťávou a dle potřeby mírně podléváme.

  • 3

    Jakmile je bažant upečený, vyjmeme jej, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a povaříme.

  • 4

    Jako přílohy podáváme brambory, brusinky a kompot.

Komentáře k receptu