Vejce ve špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 258.5 mg
- Draslík 659 mg
- Vláknina 4544.8 mg
- Vitamín A 4544.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na hniličku a zchladíme.
-
2
Špenát propláchneme a vložíme do větší pánve. Ochutíme solí, pepřem a cca 3min podusíme pouze s vodou která nám zůstala na listech. Necháme okapat na cedníku a přebytečnou vodu vymačkáme.
-
3
Špenát smícháme v míse s oleje, rozdrceným česnekem a nakrájeným sýrem.
-
4
Naaranžujeme na talíře tak, že vytvoříme hnízda, doprostřed vložíme oloupané vejce a ihned podáváme např. s opečenou bagetkou, potřenou máslem a česnekem.