Vývar se zeleninou a pošírovaným vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1321 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 176.9 mg
- Vláknina 3837 mg
- Vitamín A 3837 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar nalijeme do hrnce, přidáme najemno nakrájený celerový řapík, mrkev a cibulku nakrájené na kolečka a hráškové lusky. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15min.
-
2
Mezitím přivedeme v kastrůlku k varu vodu se špetkou soli a octem. Vejce postupně rozklepneme do naběračky a necháme zklouznout do vody. Povaříme 2min, vyjmeme a přidáme do polévky.
-
3
Dochutíme solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypanou najemno nakrájenou petrželkou a pažitkou.