Petrželová polévka s pažitkovým kapáním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1295 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 61.8 mg
- Draslík 497.1 mg
- Vláknina 6616 mg
- Vitamín A 6616 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájenou petržel a povaříme cca 15-20min doměkka. Poté ji vyjmeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme s trochou vývaru. Vrátíme zpět do polévky, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
2
Na kapání vložíme všechny suroviny do hrnku, zlehka osolíme, prošleháme a lijeme přímo do polévky. 1-2min provaříme, až kapání vyplave na povrch.
-
3
Polévku dochutíme a ihned podáváme posypanou nasekanou pažitkou.