Polévka s masem a fritátovými nudlemi
Suroviny
- 200 g Maso mleté - mix
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 4 plátek Šunka dušená
- 1.5 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1260 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 54.2 mg
- Vláknina 272.9 mg
- Vitamín A 272.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve rozehřejeme v hrnci máslo, nasypeme mouku, promícháme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme cca 15min, poté nasypeme mleté maso, cca 5min prohřejeme a dochutíme.
-
2
Na nudle smícháme vejce, mléko a mouku a z těstíčka upečeme na pávni lehce potřené tukem tenké omeletky. Poklademe je plátky uzeniny, stočíme a nakrájíme na široké nudle.
-
3
Rozdělíme je do talířů, zalijeme horkou polévkou, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.