Polévka s masem a fritátovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maso mleté - mix
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1260 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 54.2 mg
  • Vláknina 272.9 mg
  • Vitamín A 272.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rozehřejeme v hrnci máslo, nasypeme mouku, promícháme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme cca 15min, poté nasypeme mleté maso, cca 5min prohřejeme a dochutíme.

  • 2

    Na nudle smícháme vejce, mléko a mouku a z těstíčka upečeme na pávni lehce potřené tukem tenké omeletky. Poklademe je plátky uzeniny, stočíme a nakrájíme na široké nudle.

  • 3

    Rozdělíme je do talířů, zalijeme horkou polévkou, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu