Zelí dušené s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 6 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 547.6 mg
- Vláknina 13065.8 mg
- Vitamín A 13065.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme a dusíme.
-
2
Po chvíli přidáme oloupaná, na nudličky nastrouhaná jablka. Zaprášíme moukou, osolíme, přisladíme, přilijeme víno a podusíme. Zelí má být sladkokyselé, sypké.
-
3
Podáváme k pečenému vepřovému masu, ke kachně, k uzenému masu a k uzeninám.