Ředkvičky dušené jako houby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 20 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 382 mg
  • Vláknina 5126 mg
  • Vitamín A 5126 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky oloupeme a nakrájíme na plátky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme ředkvičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a osladíme špetkou cukru.

  • 2

    Když pokrm vysmahne, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, až ředkvičky změknou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 3

    Podáváme k masu.

Komentáře k receptu