Koroptve pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 440.2 mg
- Vláknina 16750 mg
- Vitamín A 16750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé koroptve omyjeme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Osolíme a protkneme proužky slaniny anebo koroptve obalíme plátky slaniny a ovážeme. Pokud koroptve budeme ve slanině obalovat, potřebujeme 100 g plátků slaniny.
-
2
V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na cibuli vložíme prsíčky ke dnu takto připravené koroptve. Přidáme vnitřnosti, opečeme, obrátíme a po opečení z druhé strany koroptve mírně podlijeme. Přidáme koření a za častého polévání pečeme téměř hodinu.
-
3
Z pečených koroptví odstraníme motouz či špejle, koroptve přestřihneme po délce na poloviny a dáme na mísu. Šťávu přecedíme.