Dušený pórek se sýrem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 823 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 36 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 305.6 mg
- Draslík 1342.4 mg
- Vláknina 25423.2 mg
- Vitamín A 25423.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme a uvaříme v osolené vodě. Podélně jej překrojíme a nakrájíme příčně asi 5cm dlouhé řezy.
-
2
Nakrájený pórek vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Na pórek vyklepneme čtyři vejce a posypeme je nastrouhaným sýrem. Pokropíme smetanou a rozehřátým máslem.
-
3
Pečeme v troubě asi 15 minut.