Srnčí kořínek
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Jalovec
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Srnčí maso
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 106 g
- Sodík 97255 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 1067.8 mg
- Vláknina 6666.8 mg
- Vitamín A 6666.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu, cibuli a kořínek bez jater a hrtanu uvaříme v osolené vodě do měkka.
-
2
Drobně rozkrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme k cibuli máslo a syrová játra rozkrájená na drobné kostky. Zprudka je opečeme, přidáme papriku, podlijeme vývarem z kořínku a dusíme do měkka.
-
3
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme vývarem. Šťávu povaříme, vložíme do ní uvařený a rozkrájený kořínek a vše ještě krátce povaříme.
-
4
Jako přílohy podáváme rýži nebo chléb.