Srnčí ragů
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Citronová šťáva
- 3 ks Nové koření celé
- 1 kg Srnčí plec
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Marmeláda šípková
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 64700 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 192.3 mg
- Draslík 995.8 mg
- Vláknina 19322 mg
- Vitamín A 19322 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na másle, přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme ze všech stran, osolíme, přidáme koření, šťávu z citrónu a kousek citrónové kůry. Zpočátku maso dusíme ve vlastní šťávě, následně mírně podlijeme a dusíme do měkka.
-
2
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy, šťávu zahustíme světlou jíškou, přimícháme zavařeninu, přilijeme víno a ještě zhruba 15 minut povaříme.
-
3
Hotovou šťávu procedíme na maso a společně prohřejeme ještě 15 minut.
-
4
Jako přílohy podáváme jemné knedlíky, noky z odpalovaného těsta a brambory.