Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Rajčata
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Srnčí kýta
- 1.5 šálek Zelenina kořenová
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 246.9 mg
- Vláknina 3164.9 mg
- Vitamín A 3164.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme na stejné kousky a každý protkneme proužkem slaniny. Zbytek slaniny drobně nakrájíme a osmažíme na ni šálek kořenové zeleniny nakrájené na proužky. K zelenině přidáme nasekaný česnek a chvíli po něm přidáme osolené a připravené maso. Rychle jej opečeme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme a dusíme. Po půl hodině dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme do měkka.
-
2
Na lžíci másla podusíme zvlášť druhou část zeleniny s rozkrájenou cibulí, přeseknutými kostmi a odřezky z masa. Do směsi vlijeme víno a rozvaříme na kaši. Hotovou směs prolisujeme k masu a společně povaříme.
-
3
Ze šťávy vyjmeme bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.