Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Srnčí kýta
  • 1.5 šálek Zelenina kořenová
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 246.9 mg
  • Vláknina 3164.9 mg
  • Vitamín A 3164.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme na stejné kousky a každý protkneme proužkem slaniny. Zbytek slaniny drobně nakrájíme a osmažíme na ni šálek kořenové zeleniny nakrájené na proužky. K zelenině přidáme nasekaný česnek a chvíli po něm přidáme osolené a připravené maso. Rychle jej opečeme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme a dusíme. Po půl hodině dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme do měkka.

  • 2

    Na lžíci másla podusíme zvlášť druhou část zeleniny s rozkrájenou cibulí, přeseknutými kostmi a odřezky z masa. Do směsi vlijeme víno a rozvaříme na kaši. Hotovou směs prolisujeme k masu a společně povaříme.

  • 3

    Ze šťávy vyjmeme bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu