Cassata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 23 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 176.7 mg
- Vláknina 3486.7 mg
- Vitamín A 3486.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vysypeme do vody cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se rozpustí, snížíme teplotu a 2 minuty necháme probublávat.
-
2
Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.
-
3
Do větší mísy propasírujeme přes síto ricottu. Vmícháme do sýra cukrový sirup.
-
4
Přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy, sherry a promícháme. Vmícháme šlehačku.
-
5
Přemístíme hmotu do formy na srnčí hřbet vyloženou fólií. Překryjeme i horní plochu a dáme přes noc do mrazáku.
-
6
Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.