Cassata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 g Čokoláda hořká
  • 45 g Višně
  • 110 g Cukr moučkový
  • 310 g Sýr Ricotta
  • 375 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 176.7 mg
  • Vláknina 3486.7 mg
  • Vitamín A 3486.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vysypeme do vody cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se rozpustí, snížíme teplotu a 2 minuty necháme probublávat.

  • 2

    Pak odstavíme a necháme částečně vychladnout.

  • 3

    Do větší mísy propasírujeme přes síto ricottu. Vmícháme do sýra cukrový sirup.

  • 4

    Přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy, sherry a promícháme. Vmícháme šlehačku.

  • 5

    Přemístíme hmotu do formy na srnčí hřbet vyloženou fólií. Překryjeme i horní plochu a dáme přes noc do mrazáku.

  • 6

    Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu