Mandlové bonbónky s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 71 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 509.3 mg
- Vláknina 14645.3 mg
- Vitamín A 14645.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandlovou moučku smícháme s práškovým cukrem, vodou z pomerančových květů a žloutek a vytvoříme těsto.
-
2
Potřenýma rukama máslem vytvoříme z masy 12 kuliček a zploštíme je.
-
3
Po obou stranách do nich vtiskneme polovinu vlašského ořechu.
-
4
Na plech rozložíme bonbónky.
-
5
Do kastrůlku dáme suroviny na karamel - cukr, vodu, citr.šťávu a lehce zahříváme, aby se cukr rozpustil, poté zvýšíme teplotu a vaříme, dokud karamel nezhnědne.
-
6
Karamelem pokapeme bonbónky a necháme ztuhnout.
-
7
Do papírových košíčků vložíme bonbónky a podáváme ke kávě.