Koláč z čerstvých fíků a sýra mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6262 kcal
- Sacharidy 1045 g
- Tuky 204 g
- Sodík 6440 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 1042 g
- Cholesterol 723.1 mg
- Draslík 1257 mg
- Vláknina 34945 mg
- Vitamín A 34945 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 10 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme krém, smícháme v hrnci pudinkový prášek s cukrem, mlékem, smetanou a vanilkovou esencí a vše rozmícháme.
-
2
Krém necháme na mírném ohni za stálého míchání zhoustnout a necháme vychladit.
-
3
Do vychladlého krému přidáme sýr mascarpone a dáme stranou.
-
4
Do kulaté formy vložíme pečící papír a na dno rozložíme polovinu piškotů.
-
5
Pokapeme polovinou marsaly, posypeme polovinou fíků a přidáme polovinu krému.
-
6
Pokračujeme v dalších vrstvách stejným způsobem.
-
7
Formu dáme do igelitového sáčku a na 4 hodiny dáme do lednice. Necháme dokud neztuhne.
-
8
Dort vyklopíme z formy a ozdobíme fíky.