Granita s citrónem a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Bazalka
  • 500 ml Víno bílé
  • 250 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Limetková šťáva
  • 0.5 hrnek Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 208.9 mg
  • Vláknina 1204.5 mg
  • Vitamín A 1204.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni smícháme v hrnci bazalku s cukrem a vínem. Přivedeme za pravidelného míchání k varu a 3 minuty vaříme.

  • 2

    Poté přecedíme víno s cukrem a bazalkou a necháme vychladnout. Poté přimícháme šťávu z citrónu a limetky a citrónovou kůru.

  • 3

    Do mrazuvzdorné misky přelijeme směs a vložíme do mrazáku, než se začnou tvořit krystalky.

  • 4

    Poté led rozbijeme vidličkou a necháme dál mrazit.

  • 5

    Nakonec přelijeme do formičky na led a necháme úplně zmrznout.

Komentáře k receptu