Granita s citrónem a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 208.9 mg
- Vláknina 1204.5 mg
- Vitamín A 1204.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírném ohni smícháme v hrnci bazalku s cukrem a vínem. Přivedeme za pravidelného míchání k varu a 3 minuty vaříme.
-
2
Poté přecedíme víno s cukrem a bazalkou a necháme vychladnout. Poté přimícháme šťávu z citrónu a limetky a citrónovou kůru.
-
3
Do mrazuvzdorné misky přelijeme směs a vložíme do mrazáku, než se začnou tvořit krystalky.
-
4
Poté led rozbijeme vidličkou a necháme dál mrazit.
-
5
Nakonec přelijeme do formičky na led a necháme úplně zmrznout.