Sicilská roláda
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Cukr vanilka
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.5 hrnek Čokoláda hořká
- 0.5 hrnek Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 hrnek Cukr krupice
- 1 hrnek Sýr Ricotta
- 1 polévková lžíce Kandované ovoce
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Likér krémový - Baileys
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 10 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 111.4 mg
- Draslík 106.1 mg
- Vláknina 1218.5 mg
- Vitamín A 1218.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy rozklepneme vejce a šleháme, až zhoustnou a jsou jemná.
-
2
Přisypáváme postupně cukr, vždy po rozpuštění předchozí dávky.
-
3
Přimícháme mouku s mlékem.
-
4
Přelijeme těsto do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a necháme ztuhnout. Poté na pečící papír vyklopíme.
-
5
Papír sundáme a zarovnáme okraje.
-
6
Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a 5 minut necháme odležet. Znovu rozložíme a necháme vychladit.
-
7
V míse smícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem.
-
8
Přidáme čokoládu a kandované ovoce a krém rozetřeme na těsto.
-
9
Srolujeme a dáme na talíř.
-
10
Ozdobíme našlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.