Sicilská roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Cukr vanilka
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 hrnek Čokoláda hořká
  • 0.5 hrnek Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 hrnek Cukr krupice
  • 1 hrnek Sýr Ricotta
  • 1 polévková lžíce Kandované ovoce
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Likér krémový - Baileys
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 111.4 mg
  • Draslík 106.1 mg
  • Vláknina 1218.5 mg
  • Vitamín A 1218.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy rozklepneme vejce a šleháme, až zhoustnou a jsou jemná.

  • 2

    Přisypáváme postupně cukr, vždy po rozpuštění předchozí dávky.

  • 3

    Přimícháme mouku s mlékem.

  • 4

    Přelijeme těsto do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a necháme ztuhnout. Poté na pečící papír vyklopíme.

  • 5

    Papír sundáme a zarovnáme okraje.

  • 6

    Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a 5 minut necháme odležet. Znovu rozložíme a necháme vychladit.

  • 7

    V míse smícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem.

  • 8

    Přidáme čokoládu a kandované ovoce a krém rozetřeme na těsto.

  • 9

    Srolujeme a dáme na talíř.

  • 10

    Ozdobíme našlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu