Francouzské koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 560 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 37 g Droždí
  • 190 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 250 ml Voda pitná
  • 87.51 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 140.9 mg
  • Draslík 173.5 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V odměrce na 1/4 litru smícháme droždí s teplou vodou a 5 minut necháme odstát.

  • 2

    Kvásek smícháme ve velké mísy s kondenzovaným mlékem, cukrem, solí a vejcem tak, aby se vše spojilo.

  • 3

    Přidáváme mouku, dokud nevznikne měkké těsto. Zakryjeme a 8 hodin necháme chladit.

  • 4

    Těsto dáme na pomoučněný vál, prohněteme 5x a rozválíme na obdélníky 36x30 cm, poté rozkrájíme na čtverce o straně 6,5 cm.

  • 5

    Nalijeme vyšší vrstvu oleje do hrnce a na 190 stupňů rozpálíme. Smažíme po 4 koblihách, každou stranu minutu dozlatova.

  • 6

    Necháme oschnout na papírovém ubrousku a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu