Francouzské koblihy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 20 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 140.9 mg
- Draslík 173.5 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V odměrce na 1/4 litru smícháme droždí s teplou vodou a 5 minut necháme odstát.
-
2
Kvásek smícháme ve velké mísy s kondenzovaným mlékem, cukrem, solí a vejcem tak, aby se vše spojilo.
-
3
Přidáváme mouku, dokud nevznikne měkké těsto. Zakryjeme a 8 hodin necháme chladit.
-
4
Těsto dáme na pomoučněný vál, prohněteme 5x a rozválíme na obdélníky 36x30 cm, poté rozkrájíme na čtverce o straně 6,5 cm.
-
5
Nalijeme vyšší vrstvu oleje do hrnce a na 190 stupňů rozpálíme. Smažíme po 4 koblihách, každou stranu minutu dozlatova.
-
6
Necháme oschnout na papírovém ubrousku a posypeme moučkovým cukrem.