Španělská rýže s kuřetem
Suroviny
- 125 g Klobása Dunajská
- 225 g Hrášek
- 400 g Kuře
- 750 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 hrnek Rýže loupaná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1094 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 44 g
- Sodík 727 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 499.2 mg
- Vláknina 12801.2 mg
- Vitamín A 12801.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme v pánvi se silným dnem, přidáme olej, nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.
-
2
Přidáme rýži a mícháme, dokud se rýže neobalí máslem a olejem.
-
3
Do třetiny kuřecího vývaru přidáme šafrán a nalijeme na rýži.
-
4
Přidáme papriku a přilijeme zbylý vývar.
-
5
15 minut vaříme bez poklice a občas promícháme.
-
6
Přidáme hrachové lusky, klobásu a kuřecí maso a vaříme, dokud se vývar nevstřebá.
-
7
Osolíme, opepříme a posypeme petrželí.