Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 28 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 284.5 mg
- Draslík 2187.4 mg
- Vláknina 24831.2 mg
- Vitamín A 24831.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
-
2
V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme.
-
3
Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran.
-
4
Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru.
-
5
Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor.
-
6
Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem.
-
7
Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké.
-
8
Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou.