Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 200 g Játra jehněčí
  • 300 ml Džus jablečný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 284.5 mg
  • Draslík 2187.4 mg
  • Vláknina 24831.2 mg
  • Vitamín A 24831.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 175 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme.

  • 3

    Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran.

  • 4

    Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru.

  • 5

    Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor.

  • 6

    Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem.

  • 7

    Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké.

  • 8

    Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou.

Komentáře k receptu