Španělské kuře s klobásou chorizo
Suroviny
- 75 g Klobása Dunajská
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Olivy černé
- 600 g Kuřecí stehna
- 50 ml Martini bianco
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pomerančová kůra
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 31 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 620 mg
- Vláknina 5250.4 mg
- Vitamín A 5250.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do teflonové pánve dáme kuřecí stehna a bez oleje smažíme 8 minut dozlatova. Obracíme, poté vyndáme a dáme stranou.
-
2
Ve stejné pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
-
3
Přidáme kuřecí maso, mletou papriku, vermut, rajčata, bobkový list a pomerančovou kůru.
-
4
Přivedeme směs k varu, zmírníme teplotu a dusíme 40 minut pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme.
-
5
Přidáme klobásu a olivy a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme a podáváme.