Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 28 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 111.2 mg
- Draslík 910.3 mg
- Vláknina 5311.6 mg
- Vitamín A 5311.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spaříme a oloupeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu a nakrájíme.
-
2
V pánvi se silným dnem rozpálíme polovinu oleje, přidáme rajčata, papriku, cibuli a mátu a 5 minut smažíme. Poté vyndáme zeleninu z pánve.
-
3
Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme jehněčí maso a dozlatova smažíme za stálého míchání. Přidáme osmahnutou zeleninu, meruňky a vodu, aby bylo maso ponořené.
-
4
Přivedeme k varu a hodinu dusíme.
-
5
Po hodině osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme trochu vody.
-
6
Hodinu dusíme a poté podáváme.