Dušený králík s olivami a cibulí
Suroviny
- 225 g Cibule
- 750 g Králičí maso
- 75 ml Olej olivový
- 375 ml Víno bílé
- 175 ml Vývar drůbeží
- 3 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Olivy černé
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 32 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 106.9 mg
- Draslík 825.6 mg
- Vláknina 4466 mg
- Vitamín A 4466 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v míse králičí maso, víno, oregano a bobkové listy. Přiklopíme a dáme do lednice přes noc marinovat.
-
2
Vyndáme králičí maso a marinádu uchováme.
-
3
Na 175 stupňů předehřejeme troubu. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran maso a dáme do zapékací mísy.
-
4
Osmahneme v pánvi nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku a 2 minuty smažíme za stálého míchání. Přilijeme vývar a marinádu a přivedeme k varu.
-
5
Přelijeme vzniklou šťávou králičí maso, přidáme olivy, osolíme a opepříme.
-
6
Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut pečeme, dokud není maso měkké.
-
7
Ozdobíme oreganem a podáváme.