Nákyp ze špenátu s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 204.4 mg
- Draslík 843.1 mg
- Vláknina 8172.3 mg
- Vitamín A 8172.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 190C.
-
2
Špenát nakrájíme nahrubo, spaříme vroucí vodou a necháme zvadnout. Scedíme, necháme trochu vychladnout a vodu vymačkáme.
-
3
V kastrolu rozpálíme olej a dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrcený česnek a na tenké plátky nakrájené houby. Zakápneme trochou oleje a směs podusíme, dokud houby nejsou vláčné. Poté vmícháme špenát, ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
-
4
Směs promícháme s rozšlehanými vejci a polovinou jemně nastrouhaného parmazánu. Přemístíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posypeme strouhankou, zbylým parmazánem, zakápneme olejem a pečeme cca 20min dokřupava.
-
5
Ihned podáváme.