Carbonada griolla
Suroviny
- 225 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 225 g Dýně
- 325 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 4 ks Švestky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Telecí kýta
- 0.5 hrnek Rýže loupaná
- 1 polévková lžíce Meruňky sušené
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 11 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 196.8 mg
- Draslík 1578.4 mg
- Vláknina 7706.6 mg
- Vitamín A 7706.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na rozpáleném oleji.
-
2
Přidáme kostičky masa, zvýšíme teplotu a smažíme za stálého míchání, dokud nezhnědne.
-
3
Přidáme nakrájená rajčata, vývar, tymián, petržel, osolíme a opepříme.
-
4
Přivedeme k varu a zmírníme teplotu. 25 minut dusíme.
-
5
Přidáme nakrájenou zeleninu na kostičky, kukuřici, rýži a sušené ovoce. Přiklopíme pánev a 25 minut dusíme. Mícháme a dle potřeby doplňujeme vývar.
-
6
Dle chuťi osolíme, opepříme a podáváme.