Středomořské dušené hovězí s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 750 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Fenykl obecný
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Hovězí libové
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olivy černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1444.1 mg
  • Vláknina 19069.7 mg
  • Vitamín A 19069.7 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme ve vodě maso a smícháme s citrónovou šťávou a osušíme.

  • 2

    Všechny suroviny na marinádu smícháme, přidáme maso a nejlépe přes noc marinujeme přikryté v lednici.

  • 3

    Na 150 stupňů předehřejeme troubu.

  • 4

    Vyndáme maso a necháme okapat. Uchováme marinádu.

  • 5

    Lžíci oleje rozpálíme, přidáme polovinu masa a 7 minut smažíme, dokud nezhnědne. Osmahneme i druhou část masa.

  • 6

    Smícháme v zapékací míse maso s marinádou a vypeckovanými olivami.

  • 7

    Přikryjeme mísu dvojitou vrstvou alobalu a přiklopíme. 2 hodiny v troubě dusíme.

  • 8

    Poté alobal s poklicí sundáme, přitiskneme maso ke dnu, přidáme rajčata, bylinky a přelijeme zbylým olejem.

  • 9

    Přikryjeme mísu alobalem a hodinu dusíme.

  • 10

    Po hodině mísu vyndáme a odstraníme z povrchu tuk. Přidáme bylinky, polijeme citrónovou šťávou, ozdobíme petrželí a olivami.

  • 11

    Podáváme v zapékací míse.

Komentáře k receptu