Špagety s hráškem a sýrovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 200 g Sýr Brynza
  • 280 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 423.3 mg
  • Vláknina 12468.2 mg
  • Vitamín A 12468.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme těstoviny, hrášek a fazolky a povaříme cca 4min, až budou špagety al dente. Scedíme a trochu vody odložíme.

  • 2

    Těstoviny promícháme se lžící olivového oleje.

  • 3

    Utřeme hladký krém z lučiny, brynzy, rozdrceného česneku, nasekané petrželky, zbytku oleje, špetky soli a pepře.

  • 4

    Do hlubších talířů rozdělíme trochu sýrového krému a porci těstovin. Podáváme teplé, posypané strouhaným parmazánem a se zbylým krémem.

Komentáře k receptu